Roláda s kávovým krémom a lieskovcovým praline

ROLÁDA S KÁVOVÝM KRÉMOM A LIESKOVCOVÝM PRALINÉ

INGREDIENCIE:

CESTO:

  • 6 vajec
  • 135g kryštálového cukru
  • 75g hladkej múky
  • 25g kakaa
  • 1 ČL repkového oleja

PLNKA:

POSYP:

POSTUP:

Bielky zmiešajte s cukrom a pomocou šľahača vyšľahajte do peny. Pridajte žĺtka a už len ručne premiešajte. Nakoniec prisypte preosiatu múku, kakao a cesto zľahka premiešajte. 

Plech na pečenie vystlite papierom na pečenie a z vrchnej strany ho jemne potrite olejom. Cesto vylejte na plech a jemne rozotrite na rozmer cca 30 x 35 cm. Takto pripravené cesto dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na približne 10 - 12 minút.

Upečené cesto vyberte z rúry a pár minút počkajte kým mierne nevychladne. Čistú kuchynskú utierku rozprestrite, jemne poprášte práškovým cukrom a preložte na ňu cesto papierom na pečenie smerom hore. Ten opatrne stiahnite z cesta a to pomocou utierky zarolujte dlhšou stranou do rolády a nechajte úplne vychladnúť.

Mascarpone, smotanu na šľahanie a vychladnutú kávu dajte do veľkej misy a pomocou šľahača vyšľahajte do tuha.

Cesto na roládu opatrne rozrolujte, potrite lieskovcovým praliné a postupne pridajte 2/3 krému. Postupujte od jedného okraja a pri druhom si nechajte cesto bez náplne, pri rolovaní sa plnka dostane až po okraj.

Takto pripravenú roládu zabaľte do alobalu alebo potravinovej fólie a dajte aspoň na 2 hodiny odpočinúť do chladničky. Potom roládu odbaľte, natrite po celom povrchu zvyšným krémom a obaľte nasekanými lieskovcami. 

Potom už len počkať kým vychladne a šup šup nakrájať a zjesť :)

Recept bol vytvorený v spolupráci s Monikou Kóňovou -  Lapetit.sk

Tato stránka používá pro hladké a rychlé zobrazování cookies.